Ostkaka med blåbär på morsdag

 

Du behöver:

 

200g Digestivekex

75g smör

 

Fyllning:

 

4 gelatinblad

1½ dl socker

3 tsk vaniljsocker

2 ½ msk citronsaft

3 dl vispgrädde

2 msk hett vatten

200g osmaksatt färskost

 

Glasyr:

 

200 frysta blåbär

1 dl blåbärssaft

4 gelatinblad

2 msk hett vatten

 

Gör så här:

 

Kexbotten:

 

1. Krossa kexen fint och smält smöret. Blanda ihop dessa. Lägg i en kakform med löstagbar kant. Tryck ut jämnt i bottnen av formen och ställ in i kylskåpet.

 

Fyllningen:

 

2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 min.

3. Blanda ihop socker, vaniljsocker, ost och citronsaft.

4. Vispa grädden till ett skum i en skild skål.

5. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och häll 2 msk varmt vatten över dem. Rör om så att allt smälter.

6. Häll gelatinet i en tunn stråle i ostblandningen under ständig omrörning. Vänd därefter ner gräddskummet i blandningen. Lägg alltihopa över kexkrosset i kakformen och jämna till ytan.

7. Ställ i kylskåpet över natten.

 

Glasyr:

 

8. Smält blåbären och blanda ihop dem med saften.

9. Lägg 4 gelatinblad i blöt i kallt vatten i 5 min.

10. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och häll 2 msk varmt vatten över dem.

11. Häll gelatinet i en tunn stråle över blåbären och rör om.

12. Häll allt över fyllningen i kakformen och ställ i kylskåpet i ca 3h.

 

Njut!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback