Grova semlor

 

Du behöver:

 

1 paket jäst

5 dl mjölk

2 msk honung

1 msk salt

1 dl linfrön

5 dl rågsikt

7 dl vetemjöl

 

 

Gör så här:

 

1. Smula jästen i en bunke.

2. Värm mjölken fingervarm (37 grader). Häll lite av mjölken på jästen och rör tills den löst sig.

3. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrön, rågsikt och nästan allt vetemjöl (spara lite till utbakningen). Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa i 40 min.

4. Forma semlor och låt jäsa i 30 min.

5. Sätt ugnen på 225 grader och grädda semlorna i 15 min.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback