Hallonmuffins & sommarbål

Vilken smaskig muffins som helst blir en ännu större hit om man lägger någonting gott ovanpå den, här har jag dekorera med lite spritsad vispgrädde och klasar av svarta vinbär. Man kan såklart ta det man tycer bäst om; maräng, smörkräm, någon annan glasyr och hallon, jorgubbar, blåbär, frukter eller färggrant strössel. Speciellt på sommaren är möjligheterna många då det finns färska bär.
 
Du behöver:
 

115 g smör
1 1/4 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl frysta hallon
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 180 grader och ta fram 12 muffinsformar av papper.
Vispa ihop socker och smör i en skål till en vit smet. Vispa sedan ner ett ägg i taget.
Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Rör ner mjölken.
Skeda upp smeten i pappersformar och grädda i ugnen i ca 17 min.
 
Lägg de färdiga muffinsarna på ett galler och låt svalna helt om du vill dekorera dem.
 
 
 
Till en fräsch sommarbål (alkoholfri) behöver du:
 
blodgrape-fanta
hallonsmaksatt vichyvatten
frysta hallon och limeskivor
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback