En present

Något som är roligt att ta med sig som present när man skall gå på kalas, inflyttningsfest eller lillajulsfest, eller när man bara är bjuden hem till någon, är en kakburk. En fin glasburk med torringredienserna till exempelvis smaskiga brownies med receptet knutet runt burken blir en vacker gåva som uppskattas av de flesta. Så klart kan man välja en annan kaka om den som skall få gåvan t.ex. är allergisk för choklad, detta fungerar med en mängd olika recept. Allt blir fint i en glasburk när man lägger ingredienserna i olika skikt. (Receptet är lånat från callmecupcake.se).
 
För att få burken helt fylld är det fiffigt att lägga med t.ex. hackad choklad av olika sorter och nötter. Dessa är lätta att lägga till och ta bort så att burken blir helt fylld och ingredienserna hålls på plats. Skriv ner instruktionerna till kakan på en fin lapp och knyt runt bukren med ett vackert band.
 
 
 
 
Browniemix

1 burk (1 liter)

1/2 tsk salt
2 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl hackad mörk choklad
3/4 dl hackad mjölkchoklad
3/4 dl hackad vit choklad
100 gram valnötter eller pekannötter

Tillsätt:
150 gram smält smör
3 stora ägg
4 msk starkt kaffe
3 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Blanda salt, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Lägg ingredienserna i följande ordning (packa ingredienserna hårt) i en ren och torr burk:

1/2 av mjölblandningen
Kakao
Resten av mjölblandningen
Farinsocker
Strösocker
Mörk choklad
Mjölkchoklad
Vit choklad
Valnötter/pekannötter

Se till att skicka med instruktioner till den som får burken i present:

Värm ugnen till 175 C. Smörj en ugnsform.
Häll burkens innehåll i en stor skål och blanda väl. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda de torra ingredienserna med det smälta smöret, ägg, kaffe och vaniljextrakt. Vispa till en jämn smet. Häll smeten i den förberedda formen och grädda 25-30 minuter.
 
Sen är det bara att tåga iväg på fest!! :)
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback