Chokladtårta med hallon

Här kommer ett recept till alla chokladälskare, en riktigt mustig och kladdig chokladtårta. Denna gjorde jag till min pappa som hade födelsedag i lördags.
 
 
Du behöver:
 
300 g mörk choklad
250 g smör
5 ägg
1 1/4 dl socker
2 1/3 dl mjöl
2 dl mandelmjöl
1 1/4 tsk bakpulver
1 tsk snabbkaffepulver 
 
 
Gör så här:
 
Smält chokladen, smöret tillsammans med kaffepulvret i vattenbad. Låt svalna.
Vispa ägg och socker till en fluffig smet i ca 10 min.
Sikta ner mjölet + bakpulvret och rör ned mandelmjölet i äggsmeten.
Rör ner chokladsmeten i äggsmeten.
Häll i en ordentligt smord form och ställ in i ugnen på 150 grader i ca 55 min.
 
Prova med en sticka om kakan är färdig. Den kan behöva mera tid i ugnen beroende på ugnen, alla ugnar är lite olika. Ta ut kakan då den är färdig (stickan är torr) och låt svalna helt innan du lägger på glasyren.
 
 
 
 
Till glasyren behöver du:
 
250 g mörk choklad
120 ml grädde
75 g smör
1 paket osmaksatt färskost (200 g).
 
 
Smält ihop chokladen, smöret och grädden över vattenbad. Ställ in i frysen i ca 10-15 min. Kolla emellanåt så att den inte blir för hård.
Lägg i osten och vispa smeten fluffig. Bred ett lager på tårtan och lägg resten i en spritspåse med en stjärntyll. Spritsa rosor på tårtan och lägg färska hallon i mitten.
 
 
 
 
 
 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback