Pasta med maletköttsås på italienskt vis
Du behöver:
400-500g tagliatelle eller annan pasta
salt
1 gul lök
lite olja
400g malet kött
4 msk matlagningsvin / 1 msk vitvinsvinäger + 3 msk vatten
4 msk grädde
1 tsk salt
½ tsk socker
1 burk krossade tomater
ca 20 svarta oliver
svartpeppar
parmesanost eller pecorino
Gör så här:
1. Skala och hacka löken. Stek den i oljan på medelhög värme tills den blivit mjuk och genomskinlig.
2. Lägg i malet kött och stek tills den inte är ljusröd någonstans.
3. Häll i vin och låt det puttra i 5 min. Rör om då och då.
4. Häll i grädde och låt puttra i ytterligare 5 min eller tills grädden kokat in i köttet.
5. Lägg i salt och socker, tomaterna och oliverna. Rör om och sänk värmen så att såsen bara nätt och jämnt bubblar. Låt såsen puttra minst 30 min. Häll på lite vatten om såsen blir torr.
6. Koka pastan i kokande och saltat vatten.
7. Häll bort vattnet då pastan är al dente och lägg den i stekpannan med såsen. Ta några varv med pepparkvarnen och riv parmesanost över. Klart!