Festköttbullar

Här kommer ett tips på köttbullar som har det där lilla extra, och som bra kan serveras på t.ex. ett buffébord. Passar bra till vårens och sommarens alla festligheter som studentkalas, konfirmationskalas eller varför inte till midsommarn.

 

 

Du behöver:

 

1 dl ströbröd

1 ½ dl kokis

1 lök

400g malet kött (svin-nöt)

1 ägg

1 tsk salt

½ tsk peppar

2 tsk paprikapulver

1 msk Worcestershiresås

 

Gör såhär:

 

Värm ugnen till 225 grader. Låt ströbrödet svälla i kokisen ca 10 min. Hacka löken mycket fint. Tillsätt den och de andra ingredienserna i massan. Rör om väl.

 

 

 

 

Forma bullar med våta händer och lägg på en plåt. Stek ca 25 min i mitten av ugnen.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback