Kycklingben & couscous-sallad
Matlagning behöver inte alltid vara så svårt. Man kan bra köpa färdigt marinerade kycklingben som man bara sätter i ugnen och så piffar man till det med en enkel och god sallad till. Sallader kan man ju variera i det oändliga, man tar det man tycker mest om eller det man råkar ha hemma. Om man vill kan man också göra en gräddfilssås att ringla över couscous-salladen.
Du behöver:
550 g marinerade kycklingvingar
2,5 dl couscous
5 dl kokande vatten
2 msk olja
2 tomater
stora vita bönor
några oliver
soltorkade tomater
½ lök
salt
peppar
torkad basilika
en knippe färsk persilja
Gör så här:
1. Lägg kycklingvingarna på en plåt i ugnen på 250 grader i ca. 20-30 min.
2. Häll couscous, peppar, salt, torkad basilika och olja i en skål. Häll kokande vatten över och låt couscousen svälla.
3. Lägg i tomattärningar, bönor, oliver, soltorkade tomater, hackad lök och persilja och rör om ordentligt. Smaka och krydda mer om det behövs. Klart!