Äppelpaj med vaniljglass
En av mina favoritefterrätter kommer här! Superlätt och riktigt gott.
Du behöver:
4 äppel
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
75 g smör
Gör så här:
1. Riv äpplena på rivgärnets grova sida och lägg rivet i bottnen på en pajform.
2. Blanda ihop havregryn, vetemjöl, socker och smör i en skål.
3. Smula degen över äppelrivet i pajformen och lägg in i ugnen på 200 grader, i ca 30 min.
Servera ljummen med vaniljglass!
Kommentarer
Postat av: Sussi
Äsch! Inga äppel hemma. Men imorgon har jag. Dom skall få träffa rivjärnet.
Postat av: Sussi
Jestas vad gott dethär va.
Och såå enkelt.
Och vaniljvisp funkar lika bra (i brist på glass)...
Postat av: Emilia
En bra efterrätt om man inte vill stå i köket hela kvällen :)
Trackback